Avoimesta datasta elävää Oulussa

Data Alive Oulu -kehittäjäyhteisön kick off –tilaisuus Pelikampuksella 26.9.2017 kokosi nelisenkymmentä kiinnostunutta osallistujaa. Mukana oli datan tuottajia, avoimen datan kehittäjiä ja hyödyntäjiä niin yrityksistä, oppilaitoksista kuin muistakin organisaatioista.

Mikko Katajamäki GordionPro Oy:stä kertoi kehittäjäyhteisön toiveista; avoimen datan hyödyntäjät haluaisivat käyttää muun muassa kaupunkien kiinteistötietoja, 3D-malleja, paikkatietoa ja karttoja sekä ilmakuvia.

Avoimen datan hyödyntämisen esimerkkinä Pasi Haapakorva esitteli kehittämänsä Kivisydänbotin, joka kuvaa Oulun maanalaisen pysäköintilaitoksen käyttöasteen reaaliaikaisesti.

”Data ja numerot kertovat kaiken mitä haluat tietää asiakkaistasi, palvelustasi tai yrityksestäsi, enää ei tarvitse arvailla”,  huomautti data-analytiikan asiantuntija Kirsi Pietilä Bitfactor Oy:stä.

Avoimen datan yhteisön tarkoitus?

Data Alive Oulu -kehittäjäyhteisö edistää datan hyödyntämistä ja dataan perustuvaa liiketoimintaa Oulussa, järjestää tapaamisia, tilaisuuksia, seminaareja, demothoneja ja vierailuja sekä ylläpitää vuorovaikutusta ja verkostoa.

Avoimen datan ekosysteemi tarvitsee erilaisia kehittäjiä ja eri näkökulmia, joten toimintaan toivotaan yrityksiä, sovelluskehittäjiä, datan hyödyntäjiä, datan tuottajia, koodareita ja oppilaitosten, esimerkiksi OAMKin ja Oulun yliopiston  edustajia.

Mitä on avoin data? 

Avoin data on julkista, maksutonta, koneluettavaa ja ennen kaikkea vapaasti hyödynnettävissä. 6Aika avoin data ja rajapinnat -hankkeessa on avattu erilaisia tietoaineistoja ja rajapintoja. Kuutoskaupunkien yhtenäisen dataportaalin pystytys on parhaillaan käynnissä.

Tervetuloa toimimaan!

Kehittäjäyhteisön AfterWork-tapaaminen järjestetään 19.10. klo 16:30 – 18:00 OAMK:lla. Tutustutaan mm. Labs -toimintaan. Seuraa Twitterissä @OpenDataOulu

Materiaali 26.9.2017 tapahtumasta: https://www.ouka.fi/oulu/oulu-tietoa/dataaliveoulu_kickoff_26092017