Avoin data Oulussa

Avoin data Oulussa

Oulun kaupunki avaa tietoaineistojaan maksutta julkiseen käyttöön. Avoimen datan julkaisemisen tavoitteena on lisätä avoimen julkisen tiedon määrää ja sen hyödyntämistä mahdollisimman laajasti kansalaisten, yritysten, yhteisöjen, koulutuksen ja tutkimuksen toimesta.

Tietoaineistot ovat saatavilla koneluettavassa muodossa joko tiedostoina tai rajapintojen kautta. Avointa dataa eivät ole esimerkiksi .pdf tai .ppt -muotoiset tiedostot vaan sellaiset tietoaineistot, joita voi muokata vapaasti (esimerkiksi .csv, xml). Aineistoja lisätään saataville sitä mukaa, kun aineistot ovat teknisesti valmiita julkaistavaksi.

Vuoden 2017 alusta lähtien käytettävissä on myös Oulun datan jakelualusta, jonka kautta julkaistaan erilaisten rajapintojen kautta tuotettuja Oulun kaupungin avoimia tietoaineistoja.

Datatoiveita ja palautetta avoimeen dataan liittyen voit antaa Avoin data -palautelomakkeen kautta.  Muu kuin avoimeen dataan tai rajapintoihin liittyvä Oulun kaupungille osoitettu palaute vastaanotetaan ja käsitellään ainoastaan Oulun kaupungin karttapohjaisessa palautepalvelussa.

Julkaistujen aineistojen tekijänoikeuden tai tietokantasuojan haltija on Oulun kaupunki ellei aineistossa toisin ilmoiteta.

 

 

Creative Commons -lisenssi Oulun kaupungin avoimen datan aineistot on lisensoitu

Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä

(Creative Commons Attribution 4.0 International -license)